اتحاد فدائیان کمونیست
کار ، مسکن ، آزادی ، جمهوری فدراتیو شورائی!

فضای پرتنش و ناپایداری در غرب آسیا

گزارشات از فضای پرتنش و ناپایداری در غرب آسیا خبر می‌دهند و هر لحظه می‌تواند به یک رویارویی گسترده‌تر بین ایران و محور اسرائیل-آمریکا منجر شود.
در روزهای اخیر، تنش‌ها میان ایران، ایالات متحده و اسرائیل به اوج خود رسیده است. در سخنرانی امروز شنبه ۱۳ آبان، علی خامنه‌ای، به مناسبت سالگرد گروگانگیری سفارت آمریکا در تهران، او به صراحت تهدید کرد که ایران پاسخ “دندان‌شکنی” به اقداماتی که آمریکا و اسرائیل علیه ایران و “ جبهه مقاومت “ انجام می‌دهند، خواهد داد. این اظهارات نشان از افزایش موضع تهاجمی ایران در پاسخ به تهدیدها دارد.
در همین حال، وزارت دفاع آمریکا با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که برای پشتیبانی از اسرائیل، نیروهای جدیدی را در منطقه خاورمیانه مستقر کرده است. در این بیانیه تاکید شده است که آمریکا به ایران هشدار داده که هرگونه حمله به منافع و کارکنان آمریکا در منطقه با پاسخ قاطع مواجه خواهد شد.
تنش‌ها در منطقه نیز بر بازارهای جهانی تأثیر گذاشته و قیمت نفت در روز جمعه به دلیل احتمال اقدامات تلافی‌جویانه ایران علیه اسرائیل افزایش یافت. این افزایش قیمت، نشانه‌ای از بی‌ثباتی بیشتر در خاورمیانه است که ممکن است عرضه نفت را مختل کند.
از سوی دیگر، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، در اظهاراتی اعلام کرد که همکاری‌های دفاعی نزدیک‌تر بین ایران و روسیه در قالب توافقنامه راهبردی جدید میان دو کشور پیش‌بینی شده است. این همکاری‌ها می‌تواند بر توازن قدرت در منطقه تأثیرگذار باشد و روابط نظامی ایران و روسیه را به سطح جدیدی برساند.
در همین راستا گزارش‌ها حاکی از آن است که ایران در حال برنامه‌ریزی برای انجام یک حمله تلافی‌جویانه بزرگ علیه اسرائیل از طریق عراق است. به گزارش آکسیوس، این حمله احتمالی که قرار است طی روزهای آینده و پیش از برگزاری انتخابات ایالات متحده انجام شود، شامل استفاده گسترده از پهپادها و موشک‌های بالستیک خواهد بود.
این منابع می‌گویند که ایران قصد دارد از خاک عراق به عنوان نقطه‌ای استراتژیک برای انجام این حمله استفاده کند. گفته می‌شود این تصمیم برای بهره‌برداری از فضای سیاسی پیش از انتخابات ایالات متحده اتخاذ شده است، تا با افزایش فشارها و نگرانی‌ها در منطقه، تأثیرگذاری بر سیاست‌های آمریکا در قبال ایران و خاورمیانه را تسهیل کند.
در حالی که مقامات اسرائیلی و آمریکایی هشدارهای متعددی نسبت به افزایش حملات ایران و گروه‌های متحد و نیابتی آن علیه منافع خود در منطقه داده‌اند، این گزارش‌ها بر نگرانی‌های موجود در مورد احتمال تشدید درگیری‌های منطقه‌ای افزوده است.
همچنین، حملات اخیر اسرائیل به تأسیسات نظامی ایران و تخریب بخشی از سامانه‌های دفاع هوایی ، از جمله سامانه‌های اس-۳۰۰، ممکن است موجب تشدید تمایل ایران به انجام حملات تلافی‌جویانه باشد. تحلیلگران معتقدند که ایران با این اقدام تلاش دارد علاوه بر واکنش به حملات اسرائیل، پیامی قوی به ایالات متحده نیز ارسال کند تا سیاست‌های آن کشور را در رابطه با خاورمیانه و مسائل امنیتی منطقه‌ای تحت تأثیر قرار دهد.
این وضعیت، در کنار اعلام همکاری‌های دفاعی نزدیک‌تر ایران و روسیه، نمایانگر یک صحنه‌ آرایی جدید در منطقه است که احتمال وقوع درگیری‌های گسترده‌تر را افزایش داده است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.