اتحاد فدائیان کمونیست
کار ، مسکن ، آزادی ، جمهوری فدراتیو شورائی!

هشتم مارس: در سایه سرکوب و مبارزه، ایستادگی زنان ادامه دارد

امسال در شرایطی به استقبال هشتم مارس، روز جهانی زن، می‌رویم که ده‌ها تن از فعالان اجتماعی و زنان در زندان‌های جمهوری اسلامی ایران با خطر اعدام، احکام سنگین زندان و سرکوب عریان و سیستماتیک روبه‌رو هستند. از جمله زنان محکوم به اعدام می‌توان به شریفه محمدی، پخشان عزیزی و وریشه مرادی و بسیاری دیگر از فعالان مدنی جنبش‌های اجتماعی اشاره کرد. این روز، در حالی فرامی‌رسد که جهان در چنگال جنگ‌های ویرانگر، بحران زیست‌محیطی، آوارگی‌های اجباری و تشدید نابرابری‌های طبقاتی و جنسیتی دست‌وپا می‌زند. این وضعیت نه‌تنها جان و هستی میلیون‌ها زن و کودک را به خطر انداخته، بلکه دستاوردهای تاریخی جنبش‌های زنان و کارگری را نیز هدف حملات مرتجعانه قرار داده است.

در میانه افزایش نابرابری‌های اجتماعی، جنگ و خونریزی‌های بی‌پایان ناشی از تشدید بحران سرمایه‌داری و کشمکش میان قدرت‌های جهانی، فرارسیدن هشتم مارس همچون دیگر روزهای خجسته‌ای نظیر اول ماه مه، چشم‌انداز رهایی و امید به پیروزی بر دنیای کهنه را نوید می‌دهد.

هشتم مارس، روز جهانی زن، نماد مبارزات طولانی و خستگی‌ناپذیر زنان برای دستیابی به برابری و رهایی از ستم جنسیتی و نظام مردسالاری است. این دستاوردها حاصل تلاش‌های جنبش جهانی زنان و نقش کلیدی کمونیست‌ها در پیشبرد این مبارزات است. کمونیست‌ها همواره در رادیکالیزه کردن و ارتقای سطح مطالبات زنان و تعریف برابری واقعی پیشگام بوده‌اند. رهایی قطعی و کامل زنان از ستم جنسیتی و نظام سرمایه‌داری، که نابرابری و ستم و تبعیض را تقویت می‌کند، تنها در گرو انقلاب اجتماعی و جایگزینی نظام کارمزدی با سوسیالیسم ممکن است.

در جوامع تحت سلطه رژیم‌های مذهبی، مانند جمهوری اسلامی ایران، زنان نخستین قربانیان سرکوب سیستماتیک و خشونت‌های نهادینه‌شده هستند. رژیم‌های مرتجع تلاش کرده‌اند با قوانین زن‌ستیزانه و فرهنگ اسلامی، زنان را تحت کنترل درآورند، اما مقاومت زنان در ایران و دیگر کشورهای منطقه نشان داده که این مبارزه بازگشت‌ناپذیر و ریشه‌دار است. جنبش زنان در ایران یکی از فعال‌ترین جنبش‌های اجتماعی در مقابله با بی‌حقوقی و سرکوب بوده و با وجود تلاش‌های رژیم برای عادی‌سازی زن‌آزاری، نتوانسته زنان را به عقب براند. خیزش انقلابی زنان ایران در شهریور ۱۴۰۱ نمونه بارزی از پیشگامی زنان در ایجاد تحولات بنیادی در جامعه‌ای است که نظام سرمایه‌داری حاکم بر آن با تلفیق دین و دولت، تبعیض علیه زنان را با توسل به قانون و شرعیت مورد حمایت قرار داده و بودجه زیادی را برای تبلیغ و ترویج خرافات مذهبی و سنت‌های مردسالارانه و زن‌ستیز هزینه می‌کند.

مبارزات زنان نه‌تنها یک مسئله جنسیتی، بلکه بخشی جدایی‌ناپذیر از مبارزات طبقاتی و اجتماعی است. زنان، به‌عنوان نخستین قربانیان ستم‌های طبقاتی و مذهبی و تبعیض در کنار دیگر جنبش‌های انقلابی همچون کارگران، دانشجویان و جوانان قرار دارند. تحقق مطالبات جنبش رهایی‌بخش زنان تنها در بستر تغییرات بنیادین در ساختارهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی امکان‌پذیر است. تغییراتی که با اتحاد و همبستگی این جنبش‌ها در یک جبهه انقلابی، مبتنی بر شوراها، ممکن می‌شود. برخیزیم و جهانی نو بیافرینیم؛ جهانی عاری از ستم، استثمار و تبعیض و جنگ، که در آن دستاوردهای زنان و تمام ستمدیدگان محفوظ بماند

سازمان اتحاد فداییان کمونیست روز جهانی زن را به تمام مردان و زنانی که در راه تحقق آرمان‌های انسانی و برای رفع تبعیض جنسی و جنسیتی و قوانین و سنت‌های زن‌ستیز و مردسالارانه مبارزه می‌کنند، شادباش می‌گوید و از همه انسان‌های آزاده و برابری‌طلب دعوت می‌کند تا در هشتم مارس، روز جهانی زن، با همبستگی و گستردگی بیشتر علیه رژیم زن‌ستیز جمهوری اسلامی و قوانین ضدزن آن بایستند و بار دیگر به ارتجاع حاکم بر ایران “نه” بگویند.

 

زنده باد 8 مارس

 نابود باد ستم و تبعیض جنسی، جنسیتی و قوانین و سنت‌های مردسالار
سرنگون باد رژیم جمهوری اسلامی
برقرار باد جمهوری فدراتیو شورائی
زنده با سوسیالیسم

 سازمان اتحاد فدائیان کمونیست  14 اسفند 1403

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.