اتحاد فدائیان کمونیست
کار ، مسکن ، آزادی ، جمهوری فدراتیو شورائی!

کارگران قربانی صنعت مد!

به گزارش نیویورک تایمز، اگرچه بسیاری از برندهای معروف صنعت پوشاکمتعلق به کشورهای توسعه‌یافته است ولی حدود ۸۰ درصد از کارگران صنایعپوشاک در کشورهای آسیایی مشغول به کار هستند. این کارگران بیشتر اهالیکشورهای جنوب و جنوب‌شرقی آسیا هستند.

نه تنها مردان، بلکه زنان کارگر در صنایع پوشاک مشغول به کار هستند. آمارهایجهانی نشان می‌دهد، زنان حضور پررنگ‌تری نسبت به مردان در این صنعتدارند و حدود ۸۰ درصد از کارگران صنعت پوشاک را تشکیل می‌دهند.

اگرچه حوادث کار منجر به مرگ کارگران در سراسر دنیا می‌شود ولی حادثهمرگبار «رانا پلازا» به نقطه عطفی برای احقاق حقوق کارگران صنعت پوشاکتبدیل شد. ۲۳ آوریل سال ۲۰۱۳، خبری مبنی بر ریزش ساختمان راناپلازا در«داکا» پایتخت بنگلادش منتشر شد. در این حادثه، ۱۱۳۸ نفر جان خود را ازدست داده و بیش از ۲هزار نفر زخمی شدند. جستجو برای نجات احتمالیکارگران از زیر آوار و بیرون کشیدن اجساد تا یک ماه به طول انجامید. نیمی ازقربانیان زنان کارگری بودند که فرزندانشان نیز در طول روز در همان ساختماننگهداری می‌شدند.

پس از فاجعه رانا پلازا در بنگلادش، بیش از ۲۰۰ مارک تولید پوشاک از ۲۰کشور مختلف، توافقنامه‌ای را برای بهبود شرایط کاری کارگران امضا کردند. بازرسان ویژه این توافقنامه،‌ بیش از ۱۸۰۰ کارخانه و کارگاه تولیدی را بررسیکردند و گزارش دادند که ۱۱۸۵۰ مورد امکان جدی آتش‌سوزی، سانحه برقی وساختمانی در این اماکن یافته‌اند.

تا امروز تمام تلاش‌ها برای بهبود وضعیت کارگران صنعت پوشاک بی‌نتیجهمانده است و آنها همچنان از سوی شرکت‌های بزرگ مورد بهره‌کشی قرارمی‌گیرند. کارگران پوشاک همچنان برای دریافتی ناچیز و ارتزاق روزانه کارمی‌کنند و هنوز کارگاه‌های صنعت مد در پاکستان در آتش می‌سوزند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.