اتحاد فدائیان کمونیست
کار ، مسکن ، آزادی ، جمهوری فدراتیو شورائی!

سازمان گزارش‌گران بدون مرز بیلان سالانه خشونت علیه آزادی اطلاع رسانی را منتشر کرد.

سازمان گزارش‌گران بدون مرز روز دوشنبه بیلان سالانه خشونت علیه آزادی اطلاع رسانی را منتشر کرد. بر أساس اینبیلان، در سال ۲۰۲۰ میلادی ۳۸۷ روزنامه‌نگار بازداشت و زندانی شده‌اند، ۵۴ روزنامه نگار به گروگان گرفته شده‌اند و ۴تن دیگر « ناپدید» شده‌اند. شمار روزنامه‌نگاران زندانی با توجه به رویداهای خشونت بار و بازداشت‌هایی در رابطه بابحران سلامت در جهان نسبت به سال گذشته ثابت است.

به گزارش گزارشگران بدون مرز، شمار خبرنگاران بازداشت شده هنوز هم در سطح بالایی از نظر تاریخی قرار دارد. درکل به تعداد ۳۸۷ خبرنگار در رابطه با تهیه خبر و اطلاعات در جهان از آغاز دسامبر سال ۲۰۲۰ میلادی بازداشت شدهاند، این رقم در شروع دسامبر سال ۲۰۱۹ میلادی ۳۸۹ تن بود. این عدم تغییر افزایش ۱۲٪ در سال ۲۰۱۹ را دنبال میکند. در کل تعداد خبرنگاران بازداشت شده (حرفه ای و غیر حرفه ای) در پنج سال گذشته ۱۷ درصد (۳۲۸ تن در سال۲۰۱۵) افزایش یافته است.

سال گذشته شمار خبرنگاران زن بازداشت شده با ۴۲ تن که اکنون در بازداشت به سر می برند در مقایسه با ۳۱ تن در یکسال گذشته، ۳۵ درصد افزایش یافته است. در حال حاضر زنان ۹ درصد از خبرنگاران بازداشت شده را تشکیل می‌دهندکه این رقم سال گذشته هشت درصد بود.

بیش از نیمی از خبرنگاران بازداشت شده در جهان (۶۱٪) در پنج کشور هستند. چین، مصر، عربستان سعودی، ویتنام وسوریه پنج کشوری هستند که بیشترین خبرنگاران زندانی را دارند.

در این بیلان، ایران ششمین زندان بزرگ جهان برای فعالان رسانه است. گزارشگران بدون مرز تاکید می‌کند که ایرانکشوری که در آن خبرنگاران تلاش می کنند تا مقیاس واقعی اثرات همه گیری کرونا را پوشش دهند، هدف آزار و اذیت هایزیادی قرار گرفته اند. حمید حقجو مدیر کانال تلگرام خبرگزاری کارگران ایران به خاطر نشر کاریکاتوری که در آنروحانیون ایران که شیوه های سنتی درمان بیماری کرونا را توصیه می کنند، به تمسخر گرفته شده بودند، در چهاردهمآوریل (اپریل) دستگیر و تا کنون در بازداشت به سر می برد.

رقیه (اشرف) نفری، دانشجو و خبرنگار نیز به خاطر توییت های انتقادی اش از دولت برای مدیریت بحران بهداشت عمومیدر بازداشت شد. در این گزارش همچنین به اعدام روح الله زم، خبرنگار اشاره شده است.

همچنین در این گزارش بر سرکوب خبرنگاران در بلاروس تاکید شده است. هشت خبرنگار اهل بلاروس در آغاز ماه دسامبرهنوز هم در زندان بودند. حداقل ۳۷۰ خبرنگار از زمان انتخابات جنجال برانگیز ریاست جمهوری در نهم اوت دستگیر شدهاند و برای دوره های مختلف که جمعا بیشتر از 880 روز است، در بند قرار دارند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.