سایت فدائی، ارگان رسمی سازمان اتحاد فدائیان کمونیست
فستیوال سالانهٔ حزب کارگران سوسیالیست در دانمارک و شرکت نمایندهٔ سازمان در این فستیوال به عنوان سخنران در مورد ایران
در ۱۷ فروردین ۱۴۰۲
هر ساله، حزب کارگران سوسیالیست دانمارک که یکی از سه حزب بنیانگذار حزب اتحاد سرخ و سبز – لیست واحد در دانمارک است، یک فستیوال سه روزه را به نام »سمینار سوسیالیستی« در تعطیلات رسمی ماه آوریل در دانمارک برگزار می کند، که امسال از پنجشنبه ۶ آوریل تا شنبه ۸ آوریل بود.
در این گردهمآیی از سخنرانانی از داخل و خارج دانمارک دعوت به عمل می آید که راجع به موضوعات مختلفی که برای چپ در دانمارک اهمیّت دارد سمینارهای مختلفی با شرکت سخنرانها بر سر مسائل مهم به بحث و گفتگو گذاشته میشود. سخنرانان معمولا از اعضای حزب اتحاد سرخ و سبز – لیست واحد، از فعالین چپها در دانمارک و هم از احزاب چپ در خارج از دانمارک میباشند.
در این فستیوال به غیر از سمینارهای بحث و گفتگو، فعالیتهای دیگری از جمله فعالیتهای هنری و معرفی و نمایشگاه کتاب هم انجام می گیرد.
این فستیوال هر سال در یکی از شهرهای دانمارک در مکانهایی که امکانات فضای سبز و طبیعت وجود دارد، برگزار می شود که برای شرکت کنندگان هم نقش تعطیلات را ایفا می کند و هم نقش سمینار سیاسی و آموزشی را در بر میگیرد. هزینۀ سه روز اقامت با خواب و خوراک برای حاضرین در سمینار از طرف برگزارکننده گان این فستیوال پرداخت می شود.
شرکت در این فستیوال برای همه آزاد است ولی قسمت وسیع شرکت کنندگان را اعضای حزب اتحاد سرخ و سبز- لیست واحد تشکیل می دهد.
امسال تعداد شرکت کننده گان برای هر سه روز ۱۲۰ نفر بود ولی عده دیگری هم فقط برای یک یا دو روز در این فستیوال شرکت داشتند و یا فقط در بعضی از سمینارهای سخنرانی و بحث و گفتگو حضور یافتند.
فستیوال هر بار با یک پلنوم آزاد ۳ ساعته، در بعد از ظهر روز شنبه به اتمام میرسد وعصر شنبه جشن عموی و پایانی سمینار است.
برنامهٔ دو روز اول فستیوال، سه سمینار بحث و گفتگوی همزمان به مدت دو ساعت و نیم پیش از نهار و سه سمینار دیگر همزمان بعد از نهار است.
همزمان با سمیناری که نمایندهٔ سازمان اتحاد فداییان کمونیست تحت عنوان » جنبش انقلابی در ایران و زنان در نقش نیروی پیشرو آن« در روز پنجشنبه سخنرانی داشت دو سمینار دیگر نیزاز طرف نیروهای دانمارکی بر سر مباحث دیگر برگزار شد . یکی از آن دو سمینارها بحثی با عنوان »احزاب ضد سرمایه داری ما بین پارلمان و فعالیتهای میدانی بیرون ازپارلمان« بود که سخنران آن سرجیو ویتورینو از بلوک چپ در پرتقال بود. برای اطلاع لینک زیر به https://en.wikipedia.org/wiki/Left_Bloc_(Portugal) انگلیسی را کلیک کنید
بلوک چپ در پرتقال در سال ۱۹۹۹ از اتحاد دو حزب چپ متفاوت تشکیل شد وبا دو نماینده وارد پارلمان پرتقال شد. پس از آن این حزب به رشد خود ادامه داد و در انتخابات ۲۰۱۵ و ۲۰۱۹ تعداد نمایندگان آن در پارلمان به ۱۹ نفر یا ۸،۳٪ رسید که در این دو دوره حامی دولت اقلیّت سوسیال دمکرات ها بود. بدنبال انشعاب یکی از دو حزب بنیانگذار آن، این حزب در انتخابات سال ۲۰۲۲ فقط موفّق به کسب ۵ نماینده در پارلمان پرتقال شد.
سرجیو ویتورینو که خود از اعضای رهبری آن حزبی است که پس از ۲۰ سال همکاری در بلوک چپ از بلوک چپ جدا شدند، تجربه های خوبی در مورد چون و چرا و چگونگی تشکیل بلوک چپ، تجربیات آنان هم در اپوزیسیون و هم حامی دولت سوسیال دمکرات و همچنین بعد از جدایی و شکست پارلمانی دارد.
نمایندهٔ سازمان گفتگویی با او در مورد مسایل مختلف سیاسی داشت و بعد از آن قرار بر این شد که نمایندهٔ سازمان درآینده ای نزدیک یک مصاحبه از طریق آن لاین با او در مورد تجربیاتش در مورد کار سیاسی بر مبنای جبهه ای ترتیب دهد واین مصاحبه در اختیار اعضا و هواداران سازمان گذاشته شود.
سمینار دیگر راجع به » امنیت عرضهٔ انرژی از یکسو و دسترسی به انرژیهای تجدیدپذیر ازسوی دیگر« بود.
سمینارهای بعدی در مورد مسایل مختلفی همچون انرژی اتمی، هنر انقلابی مقاومت، جنگ در اوکرائین، استراتژی برخورد و مبارزه با راست افراطی، استراتژی برخورد با سوسیال دمکراسی در نقش میانهٔ افراطی و تئوری مارکسیستی دولت بورژوایی و روش برخورد سوسیالیستهای انقلابی با دولت بورژوایی رفاه بود.
درسمینار دررابطه با ایران ۲۵ نفر شرکت داشتند که ۴۰٪ آنها را دختران جوان زیر۲۰ سال تشکیل میدادند. این سمینار با ۱۶ سوال و جواب کوتاه که از پیش از طرف سخنران تنظیم شده بود و در مورد مهمترین اتفاقات در ایران از دوران انقلاب مشروطه تا حال حاضر بود، شروع شد و بعد از آن با سخنرانی سی دقیقه ای ادامه پیدا کرد و پس از آن مدتی برای پرسش و پاسخ اختصاص داده شد.
در ساعت آخر شرکت کنندگان به دو گروه کاری تقسیم شدند. یک گروه متن انگلیسی »منشور مطالبات حداقلی تشکلهای مستقل صنفی و مدنی ایران« را دریافت کرد و گروه دیگرمتن انگلیسی »منشور مطالبات پیشرو زنان ایران« را در دست داشت. هر دو گروه ۱۵ دقیقه برای مطالعه متن خود و بحث درونی داشتند که بعد از آن نظرشان را برای دیگر شرکت کنندگان راجع به آن موضوع بیان کردند و سمینار با بحث عمومی راجع به اهمیت این دو منشور در مقطع کنونی جنبش انقلابی در ایران، به اتمام رسید. شرکت کننده گان و به خصوص جوانان از دریافت این مطالب کامل و اطلاعات مهم راجع به اتفاقات سیاسی- اقتصادی در ایران وبحث های ارائه شده و گفتگوهای انجام گرفته ابراز خوشنودی کردند.
آوریل ۲۰۲۳، فروردین ۱۴۰۲
تهیهٔ گزارش از طرف: بخش بین الملل سازمان اتّحاد فداییان کمونیست